COM FUNCIONA EL SENYAL WIFI, i quines limitacions pot tenir a casa nostra?

De ben segur que t’has trobat que en alguna ocasió el senyal Wi-Fi funciona millor al menjador que al dormitori, avui esbrinarem per què pot arribar a passar. La connexió d’internet a casa nostra, coneguda com a Wi-Fi, funciona a través d’ones de radiofreqüència que s’emeten des del router. Aquest petit aparell, que sovint passa desapercebut, és la clau per connectar tots els nostres dispositius electrònics a la xarxa.

La seva funcionalitat és impressionant, però té les seves limitacions. Limitacions com ara la cobertura, ja que les ones no poden penetrar totes les superfícies de casa sense debilitar-se. En la majoria dels casos, la cobertura del router és més que suficient per a un ús domèstic normal, tot i això, hi ha casos en els quals poden sorgir dificultats, aquest son:

Quan és un domicili amb diverses plantes. Podem trobar senyals més dèbils en plantes subterrànies o en habitacions superiors allunyades del router.

Quan les parets del domicili són molt gruixudes. Si són molt gruixudes o fetes amb materials de construcció densos el senyal pot patir reduccions.

Interferències electromagnètiques. Alguns aparells electrònics a prop del router poden causar que el senyal es debiliti.

Afortunadament, hi ha diverses solucions disponibles per millorar la cobertura del Wi-Fi a casa. Des d’XTA els nostres professionals instal·lem el router en una ubicació estratègica per garantir que la connexió arribi on l’usuari demana. També oferim amplificadors o repetidors de senyal anomenats PLC.

Un repetidor PLC (Power Line Communication) funciona utilitzant la xarxa elèctrica de casa. Bàsicament, consisteix en dos dispositius: un adaptador que es connecta a una de les boques grogues del router a través d’un cable Ethernet, i un altre adaptador que es connecta a una presa elèctrica a l’habitació o la zona un la senyal estigui debilitada. Els dos adaptadors es comuniquen entre ells a través del cablejat elèctric existent, transmetent les dades de la xarxa a través de la línia elèctrica. 

 

Si detectes que la cobertura es debilita en alguna zona del domicili, consulta el blog on t’expliquem pas a pas com configurar un PLC. 

Per qualsevol dubte, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon, 93 897 52 00.