Afortunadament, hi ha diverses solucions disponibles per millorar la cobertura del Wi-Fi a casa. Des d’XTA els nostres professionals instal·lem sempre el router en una ubicació estratègica per garantir que la connexió arribi on l’usuari demana. Però en casos específics, també oferim amplificadors o repetidors de senyal anomenats PLC.

 

El repetidor PLC (Power Line Communication) funciona utilitzant la xarxa elèctrica de casa. Bàsicament, consisteix en dos dispositius: un adaptador que es connecta a una de les boques grogues del router a través d’un cable Ethernet, i un altre adaptador que es connecta a una presa elèctrica a l’habitació o la zona un la senyal estigui debilitada. Els dos adaptadors es comuniquen entre ells a través del cablejat elèctric existent, transmetent les dades de la xarxa a través de la línia elèctrica.

 

A continuació detallem com instal·lar-lo pas a pas:

1. Escollir la ubicació adequada:
Abans de començar, identifiqueu un punt de la vostra casa o oficina on la senyal PLC sigui prou forta per a rebre-la i retransmetre-la amb èxit.

2. Enllaçar el repetidor amb el router principal:
Utilitzeu un cable d’Ethernet per connectar el repetidor PLC al vostre router principal. Connecteu un extrem del cable al port Ethernet del repetidor i l’altre extrem al port de color groc Ethernet del router.

3. Connectar el segon repetidor PLC a la presa de corrent:
Connecteu el segon aparell repetidor PLC a una presa de corrent en una ubicació estratègica. Ha de ser una ubicació suficientment propera com per captar la senyal del router principal però també certament allunyada per tal de servir senyal més enllà.

4. Configurar el repetidor PLC:
Un cop connectat físicament al router, el repetidor PLC hauria de configurar-se automàticament per enllaçar-se amb la xarxa existent. En alguns casos, podreu necessitar seguir els passos específics de configuració proporcionats pel fabricant del repetidor. Això pot implicar accedir a una pàgina web o utilitzar una aplicació mòbil per completar la configuració inicial.

5. Provar la connexió:
Després de configurar el repetidor PLC, assegureu-vos de provar la connexió per verificar que funcioni correctament. Connecteu dispositius com ordinadors portàtils, tauletes o telèfons intel·ligents a la xarxa WiFi generada pel repetidor i comproveu si tenen accés a Internet de manera satisfactòria.

 

Si durant el procés de la instal·lació necessites que t’assessorem, no dubtis en trucar al 93 897 52 00 i contactar amb el nostre equip tècnic.